Poruchová linka 0850 111 727
   Zákaznícka linka 0850 269 269 
( zo zahraničia: +421 2 2040 2040)
6. mája 2011

Bratislava, 6. mája 2011 –  Novým predsedom predstavenstva spoločnosti SPP –  distribúcia, a.s. sa dnes stal Jean-Pierre Béringuier, ktorý vo funkcii vystriedal Josta Ahrensa. Mimoriadne zmeny boli schválené na základe rozhodnutia jediného akcionára 5. mája 2011.

Po jeden a pol roku končí svoje pôsobenie v predstavenstve SPP – distribúcia, a.s. Jost Ahrens, ktorý odchádza v rámci skupiny E.ON na nové pôsobisko, kde bude pôsobiť v oblasti elektroenergetiky. „Som presvedčený, že pod vedením nového predsedu predstavenstva bude SPP – distribúcia pokračovať v úspešnej ceste transformácie na popredného prevádzkovateľa distribučnej siete v regióne strednej a východnej Európy. Odchádzam zo spoločnosti v čase, keď spoločnosť stojí pred ďalšími výzvami. Súčasné postavenie prevádzkovateľa distribučnej siete sa bude ďalej rozvíjať predovšetkým smerom k napĺňaniu požiadaviek liberalizácie trhu, implementácie 3. energetického balíčka a prípravy na nové regulačné obdobie. Svojmu nástupcovi želám veľa úspechov pri plnení týchto náročných úloh“, povedal Jost Ahrens. Počas svojho pôsobenia ako člen v predstavenstve spoločnosti  od októbra 2009, bol od júla 2010 do včera zároveň predsedom najvyššieho riadiaceho orgánu v SPP – distribúcia, a.s.

„SPP – distribúcia sa bude v nadchádzajúcom období aj ďalej sústreďovať na strategické otázky bezpečnosti dodávok zemného plynu pre všetkých slovenských odberateľov, spoločnosť bude prispôsobovať štruktúru spoločnosti a procesy potrebám svojich zákazníkov a požiadavkám slovenského plynárenského trhu, bude zvyšovať prevádzkovú výkonnosť a optimalizovať svoje investície. Spoločnosť sa preto snaží neustále zdokonaľovať aj všetky formy komunikácie so svojimi partnermi s dôrazom na individuálny a proaktívny  prístup,“ zdôraznil Jean – Pierre Béringuier, ktorý bol zvolený na pozíciu predseda predstavenstva.

Od 6. mája 2011 sa členom predstavenstva SPP – distribúcia, a.s. stal Ing. Martin Bartošovič, ktorého nominovala spoločnosť E.ON. Ruhrgas AG.

Aktuálny zoznam členov predstavenstva a dozornej rady SPP – distribúcia, a.s. je uvedený v prílohe.

Životopis – Ing. Martin Bartošovič – člen predstavenstva SPP – distribúcia, a.s.
V roku 1996 absolvoval Fakultu ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Počas vysokoškolského štúdia absolvoval štipendijné programy na West Virginia University v Morgantown v USA a program nadácií A. Mellona a G. Sorosa na Inštitúte ekonomických štúdií v Nitre. Po ukončení vysokoškolského štúdia pracoval v ING Barings, kde pôsobil ako management trainee a následne account manager. V roku 1998 začal pracovať pre spoločnosť A.T. Kearney v Prahe ako konzultant. V jednej z najvýznamnejších globálnych poradenských spoločností sa podieľal na projektoch pre renomované medzinárodné finančné inštitúcie a spoločnosti z oblasti energetiky a dopravy. Od roku 2004 pôsobil v spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP), kde začínal vo funkcii riaditeľa sekcie stratégií, korporátneho rozvoja a obstarávania. Od júna roku 2008 do apríla 2011 bol riaditeľom divízie korporátnych záležitostí, v SPP. Od roku 2007 je zároveň predsedom dozornej rady spoločnosti SLOVGEOTERM a.s. Od 6. mája 2011 je členom predstavenstva spoločnosti SPP – distribúcia, a.s.

Príloha:

Aktuálny zoznam členov predstavenstva SPP –  distribúcia, a.s. od 6. 5. 2011:

Ing. Jean-Pierre Béringuier, predseda predstavenstva
Ing. Peter Kamenický, podpredseda predstavenstva
Ing. Martin Bartošovič, člen predstavenstva

Aktuálny zoznam členov dozornej rady SPP- distribúcia, a.s.:

Ing. Ján Rusnák, predseda dozornej rady
Ekkehard Ludwig, podpredseda dozornej rady

členovia:
Ing. Dalibor Černička
Pavol Korienek
Daniel Nechala
Mgr. Michal Novota


SPP – distribúcia, a.s. (www.spp-distribucia.sk) začala svoju činnosť 1. júla 2006 právnym odčlenením všetkých činností súvisiacich s distribúciou zemného plynu a distribučných aktív ako 100 % dcérska spoločnosť SPP (Slovenský plynárenský priemysel, a.s.). Spoločnosť zabezpečuje distribúciu zemného plynu pre približne 1,5 milióna odberateľov  na Slovensku.