24. januára 2013

Bratislava, 24. január 2013Novým predsedom predstavenstva spoločnosti SPP – distribúcia, a.s., sa dnes stal František Čupr. Mimoriadne zmeny boli schválené dňa 23. januára 2013 na základe rozhodnutia jediného akcionára.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s., (SPP) ako akcionár na svojom mimoriadnom valnom zhromaždení v súvislosti so zmenou akcionárskej štruktúry odvolal 23. januára 2013 z orgánov SPP – distribúcia, a.s., zástupcov doterajšieho akcionára, spoločností E.ON Ruhrgas AG a GDF SUEZ. Akcionár zároveň schválil nových členov predstavenstva a dozornej rady SPP – distribúcia, a.s., zo zástupcov spoločnosti Energetický a průmyslový holding, a.s. (EPH).

Od 24. januára 2013 je novým predsedom predstavenstva spoločnosti SPP – distribúcia, a.s., František Čupr, ktorý vystriedal na tejto pozícii Sebastiana Jochema. Ďalším novým členom tohto najvyššieho riadiaceho orgánu sa stal Petr Hájek, ktorý nahradil vo funkcii Jean-Pierre Béringuiera.

Od 24. januára 2013 sú zmeny aj v zložení dozornej rady SPP – distribúcia, a.s. Jej novým členom sa stal Robert Ševela namiesto Ekkeharda Ludwiga.

Aktuálny zoznam členov predstavenstva SPP – distribúcia, a.s., od 24. januára 2013:

Ing. František Čupr, MBA – predseda predstavenstva

Ing. Štefan Šebesta – podpredseda predstavenstva

Mgr. Petr Hájek – člen predstavenstva

Aktuálny zoznam členov dozornej rady SPP – distribúcia, a.s., od 24. januára 2013:

Ing. Rastislav Chovanec – predseda dozornej rady

Podpredseda dozornej rady bude zvolený na najbližšom zasadnutí dozornej rady spoločnosti SPP – distribúcia, a.s.

členovia:

Pavol Korienek

Ing. Robert Procházka

Ing. Miroslav Recký

Ing. Robert Ševela, Ph.D.

Ing. Richard Vadkerty

Životopis – Ing. František Čupr, MBA, predseda predstavenstva SPP – distribúcia, a.s.

Narodil sa v roku 1974. Absolvoval Provozně-ekonomickou fakultu Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně a v roku 2006 získal diplom Master of Business Administration (titul MBA). Po skončení  štúdia pracoval v spoločnosti Jihomoravská energetika, a.s., v Brne, kde pôsobil sedem rokov na rôznych manažérskych pozíciách, okrem iného tiež ako zástupca riaditeľa divízie predaja a riaditeľa stratégie. V roku 2005 začal pracovať pre investičnú skupinu J&T, kde sa venoval energetickým projektom. V tom istom roku založil obchodnú spoločnosť s elektrickou energiou a zemným plynom EP Energy Trading, a.s. (predtým United Energy Trading, a.s.), kde pôsobil ako predseda predstavenstva a generálny riaditeľ až do roku 2012. Zaoberá sa taktiež projektmi obnoviteľných zdrojov v Českej republike a Slovenskej republike. V rokoch 2006 – 2010 bol členom dozornej rady spoločnosti Pražská energetika, a.s. Od roku 2009 pôsobí zároveň ako člen dozornej rady spoločnosti Pražská teplárenská a.s. Od 24. januára 2013 je predsedom predstavenstva spoločnosti SPP – distribúcia, a.s.

Životopis – Mgr. Petr Hájek, člen predstavenstva SPP – distribúcia, a.s.

Narodil sa v roku 1971. Absolvoval Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy v Prahe. Svoju profesijnú kariéru začal v roku 1994 v Živnostenské Bance ako analytik cenných papierov. V roku 1997 pracoval pre HSBC v Prahe (jedna z najväčších spoločností na svete poskytujúca bankové a finančné služby). Od roku 1998 pracuje pre investičnú skupinu J&T/EPH v oblasti fúzií a akvizícií, pôvodne ako analytik, v súčasnosti v pozícii senior projekt manažéra. Podieľal sa na akvizíciách, riadení a reštrukturalizáciách významnej časti spoločností v portfóliu J&T/EPH. Bol predsedom a členom predstavenstva mnohých spoločností vlastnených J&T/EPH. Od roku 2011 je predsedom predstavenstva spoločností United Energy, a.s., a spoločnosti První Mostecká, a.s., a v súčasnosti je tiež konateľom spoločnosti SOR Libchavy, s.r.o. Od 24. januára 2013 je členom predstavenstva                  SPP – distribúcia, a.s.

SPP – distribúcia, a.s. (www.spp-distribucia.sk) začala svoju činnosť 1. júla 2006 právnym odčlenením všetkých činností súvisiacich s distribúciou zemného plynu a distribučných aktív ako 100 % dcérska spoločnosť SPP (Slovenský plynárenský priemysel, a.s.). Spoločnosť zabezpečuje distribúciu zemného plynu pre viac ako 1,5 milióna odberateľov na Slovensku.