3. septembra 2013

Bratislava 3. september 2013 – Spoločnosť SPP – distribúcia, a.s. a Všeobecná úverová banka (VÚB banka) v rámci vzájomnej spolupráce ponúkajú finančné zvýhodnenia na plynofikáciu nehnuteľnosti pre všetky kategórie zákazníkov. Ponuka platí od 1. septembra 2013.

SPP – distribúcia, a.s. neustále skvalitňuje svoje služby pre svojich zákazníkov v oblasti pripojenia k distribučnej plynárenskej sieti, a preto od 1. septembra spúšťa vzájomnú spoluprácu s VÚB bankou. Ak sa zákazník rozhodne pre plynofikáciu nehnuteľnosti, môže získať finančné zvýhodnenia vybraných úverových produktov VÚB banky, ako napríklad zľavy z úrokových sadzieb alebo zľavy z poplatkov za poskytnutie úveru. Tieto zvýhodnenia môže zákazník využiť pri financovaní svojho projektu – stavba alebo rekonštrukcia rodinného domu, vybudovanie prevádzky, rekonštrukcia plynových zariadení atď.

„Naša spoločnosť sa neustále snaží zlepšovať svoj prístup k zákazníkom. Aj preto sme sa v spolupráci s VÚB bankou rozhodli finančne zatraktívniť plynofikáciu nehnuteľnosti. Zákazník plynofikáciou získa nielen finančné zvýhodnenia vybraných úverových produktov, ale aj všetky výhody a užívateľský komfort, ktorý zemný plyn ponúka,“ zdôraznil riaditeľ sekcie distribučných služieb SPP – distribúcia, a.s., Marek Paál.

Prehľad zvýhodnených úverov od VÚB banky:

Typ úverového produktu

Zľava z úrokovej sadzby

Zľava z poplatku za poskytnutie úveru

Zľava z poplatku za vedenie úverového účtu

Flexipôžička na bývanie

(domácnosti)

– 1 % počas celej doby splatnosti úveru

Flexihypotéka

(domácnosti)

– 0,4 % na prvé obdobie fixácie

Profiúver

(podnikatelia)

Profihypo úver

(podnikatelia)

– 0,4 % na prvé obdobie fixácie

Investičný úver

(podnikatelia s ročným obratom nad mil. eur a samosprávy)

– 50 %

– 100 % počas celej doby splatnosti úveru

Zákazníci ako odmenu za plynofikáciu môžu získať výhodnejšie podmienky pri úverovom financovaní, ktoré predstavujú reálnu finančnú úsporu.

Hlavnou činnosťou spoločnosti SPP – distribúcia, a.s. je predaj distribučných kapacít pre 24 dodávateľov plynu, rozvojové aktivity, prevádzka a výkon údržby plynárenskej distribučnej siete. SPP – distribúcia, a.s. distribuuje približne 98 % z celkového distribuovaného objemu zemného plynu na Slovensku. Do vyše 1,5 milióna odberných miest v roku 2012 rozdistribuovala  viac ako 5 miliárd m3 zemného plynu. Spoločnosť zabezpečuje prevádzku a údržbu takmer 33 tisíc kilometrov plynovodov rôznych tlakových úrovní.

SPP – distribúcia, a.s. sa v plnej miere venuje pripájaniu nových odberných plynových zariadení k distribučnej sieti a s ním spojenému rozvoju infraštruktúry. SPP – distribúcia, a.s. každoročne pripojí približne 10 tisíc nových odberateľov. Spravidla ide o pripájanie nových obytných lokalít v už splynofikovaných obciach. V súčasnosti je na Slovensku splynofikovaných 77 % obcí.

Zemný plyn na Slovensku patrí k najdostupnejším palivám. Je to ekonomicky a ekologicky výhodné palivo, ktoré využíva až 94 % obyvateľov Slovenska a to aj vďaka spoľahlivosti, užívateľskému komfortu, výhodnosti a šetrnosti k životnému prostrediu. Zemný plyn sa označuje aj ako „zelené palivo“, či najčistejší fosílny zdroj – pri jeho spaľovaní vzniká pri porovnateľnom energetickom efekte najmenej škodlivín. Zemný plyn je dostupný 24 hodín denne bez ohľadu na klimatické podmienky, odberatelia sa nemusia starať o jeho skladovanie v porovnaní s inými energiami a je k dispozícii vždy, keď ho potrebujeme – stačí otočiť spínačom plynového spotrebiča.

Bližšie informácie o vybraných úverových produktoch získate:

• na internetovej stránke www.spp-distribucia.sk v záložke Obchodno-technické informácie/ Zákazníci-kategórie
  • na internetovej stránke www.vub.sk/plynofikacia
  • prostredníctvom služby Kontakt  VÚB 0850 123 000 (v rámci SR)
  • na všetkých pobočkách VÚB banky v rámci SR

SPP – distribúcia, a.s. (www.spp-distribucia.sk) začala činnosť 1. júla  2006 po právnom odčlenení všetkých činností súvisiacich s distribúciou zemného plynu a distribúciou aktív  ako 100 % dcérska spoločnosť SPP (Slovenský plynárenský priemysel, a.s.)