Poruchová linka 0850 111 727
   Zákaznícka linka 0850 269 269 
( zo zahraničia: +421 2 2040 2040)
18. decembra 2010
Plynári odstránili príčinu výbuchu v kežmarskej nemocnici. „Chcem sa poďakovať aj plynárom, ktorí robili v 21-stupňových mrazoch,” povedal riaditeľ Nemocnice Štefan Volák.

Plynári odstránili príčinu výbuchu v kežmarskej nemocnici

KEŽMAROK – Plynárom sa už podarilo odstrániť poruchu v kežmarskej nemocnici. Tá spôsobila vo štvrtok výbuch v šatni údržbárov. Plynári pracovali do noci pri mínus 21 stupňoch.

“Plynári do pol druhej v noci odkrývali zeminu a asfalt. Plyn unikal pod cestou v nemocničnom areáli. Okolo zamrznutého potrubia sa tlačil cez kanály do budovy,” vysvetlil správca nemocnice Ján Režňák. “Mimoriadnu situáciu sme zrušili v piatok ráno o siedmej. Chcem sa poďakovať aj plynárom, ktorí robili v 21-stupňových mrazoch,” povedal riaditeľ Nemocnice Štefan Volák. Výbuch nastal, keď sa do šatne údržbárov dostal plyn cez kanalizáciu v dôsledku poškodeného ventilu na potrubí pod zemou.

Hasil sa snehom

Údržbár Miroslav Kaprál (45) z neďalekej Ľubice bol jediný, koho výbuch poranil. Práve vychádzal zo šatne, keď nastal výbuch. Vybehol na sneh, aby si uhasil horiace miesta na tele. Skončil s popáleninami na 20 percentách tela. Popradský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia. (sv)

PO VÝBUCHU: Tlak vybil sklenené okná aj dvere.